Sobota, 19 kwietnia 2025
Gdy letnie słońce świeci wysoko nad głową przez wiele dni, nic nie brzmi lepiej niż zimny popsicle. Ale często lody są naładowane cukrem lub sztucznymi słodzikami. Nie pozwól, aby to...
Conchitas a la parmesana. Sudado de pescado. Lomo saltado. Jeszcze kilka lat temu nigdy nie słyszałem o tych potrawach. Byłam zupełnie nieświadoma tego, co w ostatnich latach określa się...
Jako dietetyk pracujący na oddziale onkologicznym, moi pacjenci często są bardzo zainteresowani odżywianiem. Temat żywności ekologicznej wywołuje wiele pytań: Czy po zdiagnozowaniu u nich...
Kiedy większość ludzi myśli o letnim grillowaniu, przychodzą im do głowy hamburgery z roztopionym serem i hot dogi na ruszcie. Te potrawy są jak najbardziej w porządku, ale nie pozwól, by...
Jeśli kiedykolwiek spacerowałeś ulicami Włoch i zatrzymałeś się na lunch w rodzinnej restauracji lub zjadłeś "kwadratową" pizzę, mogłeś zauważyć jedną rzecz: prostotę włoskiej...
W lutym obchodzimy Miesiąc Zdrowia Serca, starając się zwiększyć świadomość na temat chorób serca. Statystyki pokazują, że choroby serca są główną przyczyną zgonów w Stanach...
Duński narodowy zwyczaj Smørrebrød, co oznacza "chleb z masłem", to po prostu kanapka z otwartą buzią, jedzona nożem i widelcem. Trudno go wymówić po angielsku, ale większość zgadza się...
Skoro wiemy już, jak dobrze zacząć dzień od pożywnego śniadania, przyjrzyjmy się teraz lunchowi. Poprosiliśmy Judy Simon, dietetyczkę z Roosevelt Clinic w Centrum Medycznym UW, adiunkta w...