Niedziela, 28 kwietnia 2024

Świętuj Narodowy Miesiąc Żywienia 2022!

11 maja 2022

Małe zmiany z czasem przynoszą duże efekty. Dodanie kawałka owocu do śniadania, wybór pieczywa pełnoziarnistego zamiast białego czy picie większej ilości wody, jeśli są wprowadzane codziennie, mogą mieć duży wpływ na poprawę ogólnego stanu zdrowia. Drastyczne zmiany, takie jak wyeliminowanie całych grup pokarmów czy gruntowna zmiana diety, nie są konieczne, by odnieść sukces. W rzeczywistości, wytyczne żywieniowe dla Amerykanów na lata 2015-2020 sugerują, by "zacząć od małych zmian, aby wprowadzić zdrowsze, trwałe zmiany, z których będziesz mógł się cieszyć".

To właśnie to przesłanie, by zaczynać od małych zmian, Akademia Żywienia i Dietetyki promuje w marcu w ramach Narodowego Miesiąca Żywienia. W tym roku tematem przewodnim jest . Wystaw swój najlepszy widelec do przoduktóry ma przypominać, że "liczy się każdy kęs, a wprowadzanie drobnych zmian może z czasem przynieść wymierne korzyści".

Mamy nadzieję, że w marcu przyłączycie się do nas w świętowaniu Narodowego Miesiąca Żywienia. Oto kilka sposobów, aby to zrobić:

1. Dołącz do naszej akcji Przez 28 dni wystawiaj swój najlepszy widelec do przodu wyzwanie. Zobowiąż się do wprowadzenia jednej małej zmiany żywieniowej w tygodniu przez cztery tygodnie. Na początku każdego tygodnia wybierz jedną małą, zdrową zmianę z listy dostarczonej przez Charlotte Furman, zarejestrowanego dietetyka UWMC. Pod koniec czterech tygodni wprowadzisz do swojego stylu życia cztery małe zmiany, które łącznie będą stanowiły znaczącą pozytywną zmianę. Pod koniec marca zgłoś swój całkowity postęp, aby mieć szansę na wygranie nagród.

2.Wkażdy poniedziałek marca zaglądaj na naszą stronę, aby przeczytać nowy artykuł o tym, jak tworzyć zbilansowane, zdrowe posiłki i przekąski, korzystając ze wskazówek dietetyków UW.

3. Zorganizuj zdrowe potluck. Wspólnie z kolegami z pracy zorganizujcie w marcu zdrowy poczęstunek. Podziel się zdjęciem, jak ty i twoi współpracownicy wystawiacie swój najlepszy widelec do przodu i wygraj zestawy ogrodów ziołowych do uprawy różnych smacznych ziół! W zeszłym roku w akcji wzięło udział ponad 350 wykładowców i pracowników z całego kampusu. Pomóż nam zaangażować jeszcze więcej w tym roku!

4. Dołącz do naszej Grupy Eating Well na Facebooku (grupa prywatna, którą mogą oglądać tylko jej członkowie), aby czerpać inspirację przez cały marzec. Weź udział w naszym cotygodniowym Zapytaj dietetyka w środę seria poprzez zamieszczanie pytań żywieniowych w każdą środę, na które odpowie Judy Simon, MS, RDN, CD, CHES, dietetyk kliniczny w Roosevelt Clinic i członek adiunkta w programie Nauk o Żywieniu. Co tydzień będą też pojawiać się tematy, wokół których można się skupić, zamieszczając zdjęcia, filmy, przepisy i komentarze, aby wygrać wielofunkcyjną łyżkę do odmierzania Whole U.

5. Weź udział w seminarium żywieniowym lub zajęciach kulinarnych:

Pokaz gotowania z szefem kuchni Andreą. Dołącz do nas przy stole szefa kuchni w Lander Hall 7 marca o godz. 17.15 i dowiedz się, jak przygotować pyszne i pożywne danie. pikantne śniadanie z kaszą. Bogata w białko, błonnik pokarmowy i przeciwutleniacze kasza, znana również jako kasza gryczana palona, jest naprawdę zdrowym, pożywnym produktem spożywczym. Jest również całkowicie bezglutenowa.

Żywność fermentowana - dlaczego jest dla nas dobra? Nowe badania wykazują, że żywność fermentowana, pełna probiotyków, ma wiele zalet zdrowotnych, w tym wspomaga trawienie, poprawia zdrowie jelit, zwiększa odporność i pomaga zapobiegać niektórym chorobom. Dietetyk kliniczny Charlotte Furman, kierownik ds. technologii i odnowy biologicznej w Departamencie Żywności i Żywienia w Centrum Medycznym UW, opowie o tym, czym jest żywność fermentowana, dlaczego jest dla nas dobra i jak ją przyrządzić w domu, podając próbki i przepisy! Wydarzenie to odbędzie się 24 marca o godz. 12.00 w Sale Konferencyjne UWMC Plaza Café.

Łatwe pakowanie obiadów dla dzieci. Pakowanie szkolnych obiadów nie jest łatwym zadaniem. Dołącz do nas 29 marca w południe w HUB-ie na seminarium z Anne-Marie Gloster, zarejestrowanym dietetykiem i wykładowcą w Programie Nauk Żywieniowych na Uniwersytecie Waszyngtońskim, i dowiedz się, jak przygotowywać łatwe, pożywne i apetyczne obiady, które sprawią, że Ty i Twoje dziecko będziecie się dobrze bawić. i dzieci zadowolone.

6. Pobierz nasze kuchenne arkusze informacyjne , aby dowiedzieć się, jakie owoce i warzywa są w sezonie na północnym zachodzie, jak przechowywać produkty i jak doskonale przyrządzać mięso.

7. Ściągnij nasz poradnik " Posiłki w słoiku", aby dowiedzieć się, jak pakować wygodne i zdrowe posiłki do słoika typu "mason" oraz jak uczynić wodę smaczną alternatywą dlanapojów w słoiku.

Dołącz do nas w marcu i razem zacznijmy wprowadzać małe zmiany w naszych nawykach żywieniowych - jeden widelec na raz!